حکم دادگاه که «دارن ویلسون» قاتل براون را تبرئه کرد، موجب شده تا این شهر بار دیگر شاهد از سرگیری اعتراضات باشد. ویلسون روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه ایبیسی گفت با تیراندازی به ویلسون به «وظیفه خود» عمل کرده است.
شبکه ای بی سی نیوز گزارش کرد که مأموران پلیس در اعتراضات نیمه شب گذشته به سمت معترضان گاز اشکآور پرتاب کرد و معترضان نیز خودروی پلیس را به آتش کشیدند و گزارشها حاکی از آن است که 45 نفر در شهر فرگوسن دستگیر شدند.
لحظاتی پیش در اخباری فوری اعلام شد که دو مأمور «اف بی آی» در منطقه «سنت لوئیس» فرگوسن مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که البته هنوز جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است.
شبکه «اماسانبیسی» گزارش داده است که در جریان اعتراضات دو روز گذشته، دستکم 61 نفر بازداشت شدهاند و بیش از 20 بار در این شهر تیراندازی شده است.
پایگاه «کی اماووی» نیز گزارش داده است که مقامات منطقه «سنت لوئیس» که فرگوسن یکی از شهرهای آن است، روز سهشنبه از بیم تشدید اعتراضات در شرق این منطقه برای افراد زیر 17 سال منع آمد و شد اعلام کردهاند. جدیدترین تحولات اعتراضات روز سهشنبه در صدر گزارش زیر آمده است:
مسکو: حوادث فرگوسن نشانه سیاستهای دوگانه آمریکاست
سناتور «آندری کلیشاس» رئیس کمیته قانون اساسی مجلس علیای روسیه در خصوص تظاهرات سراسری در شهرهای آمریکا در اعتراض به رفتارهای تبعیضآمیز پلیس آمریکا و تبرئه «دارن ویلسون» قاتل سفیدپوست «مایکل براون» نوجوان سیاهپوست آمریکایی گفت اقدامات آمریکا در سرکوب ناآرامیهای فرگوسن و تلاش برای دامن زدن به انقلابها در سراسر جهان نمایانگر سیاستهای دوگانه آمریکا است.
این مقام روسی در توضیح معیارهای متناقض مقامات آمریکایی تأکید کرد: «وقتی بحث "انقلابهای نارنجی" که توسط غرب سازماندهی شده است، مطرح میشود، کشته شدن غیرنظامیان را یک عارضه جانبی در مسیر دموکراسی میخوانند، اما وقتی گارد ملی آمریکا اعتراضات مدنی را سرکوب میکند، عنوان میشود که شرایط اضطراری است و (این نیروها) نظم بیشتری برقرار کردهاند.»
افسر قاتل شغل خود را از دست نمیدهد
«دارن ویلسون» افسری که براون را به قتل رسانده و حالا تبرئه شده است، به احتمال زیاد میتواند کار خود را به عنوان نیروی پلیس ادامه دهد. پایگاه خبری بوستون هرالد گزارش داده است که هرچند ویلسون احتمالا نمیخواهد در فرگوسن بماند، اما او میتواند در پلیس دیگر شهرها فعالیت کند.
«هاوارد فریدمن» از حقوقدانان بوستون که در زمینه پروندههای مربوط به خشونت پلیس علیه شهروندان فعالیت میکند، میگوید: «بسیار بعید است که او شغل خود را از دست بدهد. او قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد، چراکه در شهر شناخته شده است، اما فکر نمیکنم که بتوانند او را اخراج کنند. این به این معنی نیست که که او نمیتواند در جای دیگری به فعالیت خود ادامه دهد، چراکه سابقه کاری او بینقص است.»
بازداشت 45 نفر در روز سهشنبه
شبکه ایبیسی گزارش داده است که پلیس در جریان اعتراضات روز سهشنبه تنها در شهر فرگوسن 45 نفر از معترضان بازداشت شدهاند. پلیس همچنین برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان از گاز اشکآور استفاده کرده است.
شاهدان در منطقه میگویند صدای چندین تیراندازی در این شهر به گوش رسیده است.
مسکو: بحران فرگوسن نمایانگر مشکلات بزرگ آمریکا در حقوقبشر است
در پی تشدید اعتراضات در شهر فرگوسن آمریکا، روسیه با صدور بیانیهای از وجود مشکلات بزرگ داخلی در زمینه حقوقبشر در آمریکا خبر داد.
به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، وزارت امور خارجه روسیه روز سهشنبه در واکنش به اعتراضات جاری در خیابانهای شهر فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا و درگیری مجدد پلیس با مردم با صدور بیانیهای اعلام کرد: خشونتهای جاری در شهر فرگوسن نشان میدهند که آمریکا دارای مشکلات بزرگ داخلی در زمینه رعایت حقوق بشر است.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «اتفاقات اخیر فرگوسن نشانه و سیگنال بسیار نگرانکننده جدیدی خطاب به مقامات آمریکایی است که بیانگر آن است که سرانجام زمان آن فرا رسیده که مشکلات بزرگ داخلی این کشور در زمینه رعایت حقوقبشر حل شود.»
وزیر دادگستری فرانسه هم خشونت پلیس آمریکا را محکوم کرد
کریستین تائوبیرا، وزیر دادگستری سیاه پوست فرانسه نیز در اظهاراتی خشونت پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان و حوادث جاری در فرگوسن در ایالت میسوری را محکوم کرد.
استقرار 2200 نیروی گارد ملی در فرگوسن
«جی نیکسون» فرماندار ایالت میسوری سهشنبه شب اعلام کرد که با توجه به افزایش اعتراضات در فرگوسن، تعداد نیروهای گارد ملی در این شهر به میزان قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند.
به گزارش پایگاه «هیل»، نیکسون اعلام کرده است که شمار نیروهای گارد ملی در فرگوسن از 700 به 2200 نفر میرسد. وی این دستور را به بهانه محافظت از اموال عمومی، فروشگاهها، منازل و همچنین پایگاههای پلیس صادر کرده است.
«جیمز نوولز» شهردار فرگوسن ساعاتی قبل در یک نشست خبری به انتقاد از عملکرد نیکسون پرداخته و گفته بود گارد ملی باید پیش از این در شهر مستقر میشد.
نیکسون با بیان اینکه شهردار خواستار حضور سریعتر گارد ملی شده، گفت: «خشونتی که دوشنبه شب شاهد بودیم، نباید تکرار شود.»
تظاهرات ضدنژادپرستی در 35 ایالات آمریکا
شبکه سیانان گزارش داده است که معترضان به قتل براوان و حکم برائت ویلسون، سهشنبه در 120 نقطه در 35 ایالات آمریکا دست به تظاهرات میزنند.
واشنگتن، نیویورک، لسآنجلس، آتلانتا، اوکلند، کلیولند، سیاتل، فیلادلفیا، دنور و شیکاگو از جمله دهها شهری بودند که معترضان در آنها به خیابانها آمدهاند. در نیویورک تظاهراتکنندگان که برای مدتی تونل «لینکولن» را مسدود کردند، در میدان «تایمز» تجمع کردهاند. با افزایش تعداد معترضان در نیویورک، نیروهای پلیس از اسپری فلفل استفاده کرده و چندین نفر را نیز بازداشت کردهاند.
حاضران در این تظاهراتها علیه نژادپرستی پلیس شعار داده و روی پلاکاردهای آنها عباراتی چون «جان سیاهان هم ارزش دارد» و «به نژادپرستی پایان دهید»، به چشم میخورد.
گزارش شده است که در شهر میانوپولیس ایالات مینسوتا هم یک خودرو به عمد گروهی از معترضان به قتل مایکل براون را زیر گرفته است. در این حادثه چندین نفر زخمی شدهاند.
محکومیت «خشونتها» در فرگوسن از سوی اوباما
روز سهشنبه «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا هم به از سرگیری اعتراضات در فرگوسن واکنش نشان داده و آن را محکوم کرد. به نوشته پایگاه «نیوز نت»، اوباما که در شیکاگو در مورد قوانین مهاجرت صحبت میکرد، بخشی از سخنرانی خود را به حوادث فرگوسن اختصاص داد و خواستار پایان «خشونت» در این شهر شد.
در تظاهراتهای روز دوشنبه برخورد شدید پلیس بار دیگر فرگوسن و چندین شهر دیگر آمریکا را به صحنه زد و خورد بدل کرد و چندین دستگاه خودروی پلیس نیز به آتش کشیده شد.
اوباما با بیان اینکه «هیچ توجیهی برای سوزاندن ساختمانها، آتش زدن خودروها، تخریب اموال و به خطر انداختن مردم وجود ندارد»، خواستار پیگرد قانونی «عاملان» این موارد شد.
وی رخدادهای شهر فرگوسن را «اقداماتی مجرمانه» خواند و در عین حال گفت «اقلیتی» احساس میکنند که قانون به درستی یا به طور کامل اجرا نشده است.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68